Президентът Румен Радев се срещна с президента на Португалия Марсело Ребело де

...
Президентът Румен Радев се срещна с президента на Португалия Марсело Ребело де
Коментари Харесай

Президентът на Португалия подкрепя България за присъединяването й към Шенген

Президентът Румен Радев се срещна с  президента на Португалия  Марсело Ребело де Соуза. Това оповестяват от президентството.

По време на срещата от страна на президента Марсело Ребело де Соуза бе  доказана устойчивата поддръжка на Португалия  за присъединението на България към Шенгенското пространство.

 

 президент португалия радев среща
Президентство

 

Вече 20 години политическият формат „ Арайолуш “  утвърждава разговора на най-високо ниво  и гради мостове на съдействие и другарство сред европейските страни, участващи в този конгрес. Развитието на интернационалните връзки на тези правила е от изключително значимо значение, когато в Европа още веднъж се води война. Това беше общата позиция на президентите на България и Португалия Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза, които  разговаряха в Порто  преди откриването на тазгодишната среща на държавните глави от групата „ Арайолуш “, в която вземат участие 14 страни членки от Европейски Съюз. Тази година се навършват и  20 години от основаването на групата „ Арайолуш “,  която носи името на португалския град, където през 2003 година се организира първата среща на върха в сходен формат.

Обща бе позицията, че както Европейски Съюз като цяло, по този начин и страните членки са  изправени пред голям брой съществени проблеми,  подбудени от пандемията от ковид, войната на Русия против Украйна, енергийна и икономическа рецесии и други. Справянето с тях изисква дълготрайна виновна визия и поредни решения, учредени на споделени правила. Разменени бяха отзиви за провокациите пред Европейски Съюз, както и за развиването на Обединена Европа.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР